Wanneer je ervoor kiest om een elektrische fiets te gaan kopen dan wil je natuurlijk wel een goede fiets kopen. Waar op letten bij aankoop van een elektrische fiets? Dat lees je in dit artikel.

Hierop moet je letten

Aangezien er heel veel verschillen modellen en merken elektrische fietsen te koop zijn is het best lastig om te weten welke bij jou past. Voordat je overgaat op de aankoop van een elektrische fiets is het handig om te weten waar je voorkeuren liggen. Waar je de fiets voor gaat gebruiken is belangrijk om te weten. Wil je er korte ritjes op fietsen of juist lange afstanden? Hier speelt de grote van de actieradius een rol bij. Dit zegt namelijk iets over hoeveel kilometers je kan fietsen met een volle accu.

Het bekijken van reviews

Bij de aankoop van een elektrische fiets is het aan te raden om verschillende ervaringen en reviews van andere mensen te bekijken. Door de reviews en ervaringen van andere te lezen krijg je een beter beeld van de verschillende e-bikes die worden aangeboden. Je kunt hierdoor de elektrische fietsen ook beter met elkaar vergelijken. Natuurlijk zijn dit wel persoonlijke ervaringen dus niet iedere review is even betrouwbaar.

Verschillende frames 

Je kunt uit drie verschillende frame types kiezen bij het uitzoeken van een elektrische fiets. Een vrouwenframe, een mannenframe of een frame met een extra lage instap. Regelmatig kiezen mannen voor een vrouwenframe omdat het opstappen op deze fiets wat gemakkelijker gaat dan op een mannenframe.

Verschillende prijzen

De aankoop van een elektrische fiets is altijd een best flinke investering. Als je kiest voor een simpele e-bike ben je ongeveer 1200 euro kwijt. Maar je kan het zo gek maken als je zelf wilt en er ook een kopen van boven de 3000 euro. Deze zijn luxer en hebben meerdere mogelijkheden. Je kunt het beste vooraf een maximumbedrag afspreken met jezelf. Hierdoor weet je in welke prijsklasse je vervolgens moet gaan zoeken. Het zou zonde zijn als je een fijne fiets hebt gevonden maar deze boven je prijsklasse zit.