Steeds meer mensen kiezen ervoor om boodschappen online te bestellen. Het bespaart namelijk een hoop tijd en moeite om niet zelf naar de winkel te hoeven gaan. Tegenwoordig is in sommige gevallen zelfs boodschappen bestellen op rekening mogelijk. Benieuwd hoe dat werkt? Dat lees je in dit artikel!

Online boodschappen bestellen

Veel bedrijven bestellen hun zakelijke boodschappen online. Het is bij een hoop winkels ook mogelijk om boodschappen te bestellen op rekening. Dit houdt in dat het bedrijf niet direct hoeft te betalen maar dit ook achteraf kan doen. Aan het einde van de maand ontvangt het bedrijf een factuur waar opstaat hoeveel je moet betalen en welke boodschappen je allemaal hebt besteld in die maand. Na de eerste factuur is het bij sommige winkels ook mogelijk om het om te zetten in een automatische incasso.

Wat zijn de voordelen?

Voor veel bedrijven is het een groot voordeel dat het voortaan mogelijk is om boodschappen te bestellen op rekening. Je hebt hierdoor geen administratief gedoe en het voorkomt allemaal losse bonnetjes die je makkelijk kan kwijtraken. Op de factuur die je maandelijks ontvangt is op een overzichtelijke manier te zien wat alle uitgaves zijn per maand. Dit zorgt dus voor gemak en het geeft je een goed inzicht waar je je geld aan uitbesteed. 

Hoe gaat het in zijn werk

Voor alsnog is het niet mogelijk om als particulier boodschappen te bestellen op rekening. Deze mogelijkheid is er nu alleen als je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Je hebt dan als bedrijf zelf de keuze of je de bestelde boodschappen achteraf betaald via een factuur, pint of dat je kiest voor een automatische incasso. Als je ervoor kiest om de supermarkt te machtigen om het maandelijkse bedrag automatisch af te schrijven heeft dat als voordeel dat je hier zelf niet meer aan hoeft te denken.

Achteraf betalen als particulier 

Het is momenteel nog niet mogelijk om als particulier boodschappen te bestellen op rekening. Deze service verleent tot nu toe nog geen één supermarkt. Dus voor nu heb je als particulier nog even pech en moet je jouw online bestelde boodschappen direct betalen.