Wat zijn de verschillen van de woontrends van 2023 ten opzichte van 2022? Dat vertellen wij heir in dit artikel. De interieurtrends van 2023 zullen bestaan uit de thema’s comfort, kwaliteit en duurzaamheid. Ook komen er twee uitersten dit jaar aan bod: minimalistisch met een groots effect en maximalisme met wat een beetje speelsheid. Ben jij van plan jouw interieur mee te laten met de trend en wil jij hier alles over weten? Lees dan verder!

Rond en organisch

Al een paar jaar zien we accessoires, meubels en materialen vaak organisch, rond en natuurlijk zijn. In 2023 wordt deze trend ook weer omarmd. Met deze kenmerken laat je zien dat je een veilig en gezellig thuis wil creëren. Je kunt denken aan ronde vloerkleden, comfortabele banken met afgeronde hoeken, naturel tinten en warme houtsoorten. Onder de warme houtsoorten zal in 2023 het mangohout het meest verschijnen. Mangohouten meubels zijn de trend van 2023.

Duurzaamheid en tweedehands

Sinds een aantal jaar is de mensheid bezig met het recyclen en verduurzamen van producten. Ook bij de interieurtrends van 2023 zullen we dit terugzien. In 2023 is het zo dat er bewuster gekeken wordt naar de inrichting van je huis. Daarbij komt kijken dat mensen de duurzaamheid en de kwaliteit meer gaan waarderen. Dit ga je terugzien bij mensen die meer spullen zullen gaan hergebruiken. Hoe je eerst dat oude kleed weg zou gaan gooien, omdat je hem niet meer mooi vindt. Zul je hier nu een nieuwe oplossing voor gaan bedenken. Denk eraan om van dit kleed bijvoorbeeld een nieuw kleed te maken of een leuk ander accessoir. 

Unieke vintage zal de interieurtrend van 2023 worden. Denk aan een tweedehands design fauteuil, materialen met een lange levensduur (die je kunt hergebruiken) en een vintage dressoir of een kast.

Natuur

Wat elk jaar terugkomt en dus ook in de interieurtrends van 2023 zijn de natuurlijke tinten en producten. Bruintinten staan voor warmte en geborgenheid. Groentinten voor levendigheid en harmonie. Dat is iets wat vele mensen in hun huis gaan brengen dit jaar. Ook mooie kamerplanten en andere sfeer gevende planten zullen weer terugkomen.

Ook kun je hierbij denken aan warme aardetinten zoals, hout natuursteen en stevige stoffen en vintage kasten en dressoirs in warme houtkleuren zoals Mangohouten meubels. Mangohout is een houtsoort die een warme tint met zich meedraagt. Daarnaast is het een houtsoort die erg lang mee gaat en dus duurzaam is. De kwaliteit blijft lang behouden.

Ben jij klaar voor 2023?

Om jezelf voor te bereiden om de interieurtrends van 2023 is het goed om te gaan bedenken wat jij in huis wil hebben voor het nieuwe jaar begint. Dat is al bijna! De winkels die gaan voor het interieur staan al bomvol met leuke stijlen die misschien wel in jouw huis passen.

Neem dus snel een kijkje en laat zeker de mangohouten meubels niet achterwege liggen!