Sneakers zijn vandaag de dag natuurlijk niet meer weg te denken uit het hedendaagse beeld. Waar de sneaker tot enkele jaren geleden vaak op kantoren nog wel een taboe bleek, is dit de laatste jaren natuurlijk allang niet meer het geval. Wat je namelijk ziet, is dat de casual look steeds meer in trek is. Dat wil niet zeggen dat een goed pak niet meer voorkomt, maar een overhemd met jeans en paar sneakers kan ook prima. Los van het feit welke functie je bekleed, is het in z’n algemeenheid een stuk meer geaccepteerd geworden. Dus wil jij een wat sportievere en vooral ook modernere look op je werk, dan zijn sneakers een absolute aanrader. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel.

Kies een geschikt model

Wanneer je voor het eerst besluit om met een paar sneakers naar kantoor te gaan, dan is het wel belangrijk om te kiezen voor een geschikt model. Ondanks het feit dat sneakers inmiddels volledig geaccepteerd zijn, is het wel belangrijk te kiezen voor een model die past. Zo is het niet heel erg gepast om met een paar afgetrapte nikes naar je werk toe te gaan. Uiteraard is het ook deels afhankelijk van het werk wat je doet. Maar in deze gaan we er maar even vanuit dat je een kantoorbaan hebt. Verstandig is om te kiezen voor een neutraal model, net als dat je het beste kunt kiezen voor neutrale kleur. Het is natuurlijk geen gezicht om te kiezen voor een paar fel gele sneakers, mits je natuurlijk in een schoenenwinkel werkt.

De juiste kleur

Zoals we ook hierboven al even hebben benoemd, is de kleur van je sneaker alles bepalend. Voor een casual look voor op kantoor, is het aan te raden om te kiezen voor een neutrale kleur. Dat wil zeggen dat je kiest voor zwart, wit of grijs. Felle kleuren zijn eigenlijk niet geheel passend. Gelukkig kun je daarom eenvoudig en snel verschillende sneakers via Sneaker Doctor selecteren, die voldoen aan de door jouw gestelde eisen. Heb je toch het gevoel dat een kleurtje wel kan, let dan wel op dat de rest van je outfit niet te veel kleuren bevat. Je loopt dan het risico dat het een enorm drukke bedoening wordt, met alle gevolgen van dien.

Stem je kleding af op je schoenen

Een paar nette leren schoenen is natuurlijk een heel ander verhaal, dan wanneer je voor het eerst een paar sneakers onder je kleding draagt. Nu is het niet geheel wenselijk om onder een pak sneakers te dragen. Om het geheel dan toch een goede look te kunnen geven, is het aan te raden om de pantalon te vervangen voor een nette, maar toch stoere jeans. Let er daarbij wel op dat je niet kiest voor een broek met gaten. Een effen jeans is namelijk een ongeschreven regel op kantoor. Twijfel je of de outfit die je wilt dragen wel of niet gewenst is, is het raadzaam dit even na te vragen bij je leidinggevende.