Je wil een eigen website maken met WordPress maar weet niet zo goed waar je moet beginnen en wat je nodig hebt, wij gaan je hierbij helpen en de basis uitleggen. Met deze basis kun jij een goede start maken met het ontwikkelen van je eigen WordPress website.

Inhoudsopgave:

  1. Kies een WordPress thema
  2. Kies een WordPress pagebuilder
  3. Installeer en configureer de beste WordPress plugins
  4. Kies de beste WordPress hosting

Kies een geschikt WordPress thema

Een WordPress thema, wat is dat? WordPress beschikt over thema’s en dit zijn eigenlijk niets minder dan vooraf ontwikkelde WordPress websites die je een vliegende start kunnen geven. Deze thema’s zijn ook voorzien van vele opties zodat je het thema gemakkelijk om kunt zetten naar je eigen wensen en stijl. Echter kun je met de basis van zo’n thema al heel snel een eigen WordPress website maken.

Betaalde of gratis WordPress thema?

Er zijn betaalde WordPress thema’s en gratis WordPress thema’s maar wat kun je nu het beste kiezen? Met een gratis WordPress thema kun je ontzettend veel maar je voelt hem al aan komen, met betaalde WordPress thema’s kun je vaak veel meer. Ander voordeel van betaalde WordPress thema’s is dat deze vaker bijgewerkt worden en je kunt en mag ook meer support verwachten mocht er onverhoopt iets niet goed gaan. Voor een paar tientjes heb je al een betaald thema dus de kosten vallen nog mee.

Is zoekmachineoptimalisatie belangrijk voor je en je wil graag hoog scoren in de organische zoekresultaten van Google dan is het ook belangrijk om te letten of een thema zoekmachine vriendelijk is. Dit geven ze vaak zelf aan en je kunt het ook lezen bij ervaringen van anderen.

Kies een geschikte WordPress pagebuilder

Als je kiest voor een betaald WordPress thema dan zit er in veel gevallen al een WordPress pagebuilder bij maar mocht dit niet het geval zijn kies dan voor een goede WordPress pagebuilder. Met een pagebuilder bouw je eigenlijk het grootste deel van je website. Er zijn slechts enkele goede pagebuilders, hieronder de beste pagebuilders:

  • Elementor
  • Divi
  • Visual Composer
  • WP Bakery

Installeer en configureer de beste WordPress plugins

Er zijn duizenden WordPress plugins met allemaal functionaliteiten die je WordPress website beter kunnen maken. Doe eerst eens research op het internet en ga op zoek naar de Beste WordPress plugins. Je zal verschillende plugins tegen komen, zoals beveiliging plugins, SEO plugins en plugins voor contactformulieren. Lees je goed in op de verschillende mogelijkheden zodat je meteen de juiste plugin kiest waarmee je denkt graag te willen werken. Dit scheelt in een later stadium een hoog gedoe.

Kies de beste WordPress hosting voor je website

Last but not least is WordPress hosting voor je website. WordPress heeft goede hosting nodig om het maximale uit je WordPress website te halen. Met speciale WordPress hosting kun je je website ontzettend snel maken voor je bezoekers en ook voor zoekmachines. Want over het algemeen kun je het volgende wel aanhouden, “zijn je bezoekers blij, dan is de zoekmachine blij”. Met de snelheid voor je WordPress website is dit ook het geval. Zorg er dus voor dat je een goede WordPress hosting provider kiest en je website razend snel maakt.

Tip van ons: Kies een WordPress hosting provider die gebruik maakt van een LiteSpeed webserver. In combinatie met WordPress LiteSpeed caching maak je je WordPress website razendsnel!