Beschermende motorkleding en motorhelmen kunnen vaak nogal duur zijn. Het kan daarom verstandig zijn om op zoek te gaan naar motorkleding of een motorhelm met korting. Er zijn verschillende soorten motorhelmen die ieder geschikt zijn voor andere rijstijlen. Zo bestaan er speciale helmen voor echte crossers, maar ook helmen die vooral geschikt zijn voor rijders op de weg. Het is belangrijk om je van tevoren goed te verdiepen in wat voor soort motorhelm past bij jouw wensen. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten motorhelmen die er bestaan en die je voor een leuke prijs kunt aanschaffen.

MX helmen

Wanneer je een echte motorcrosser bent mag een MX helm niet ontbreken. Deze helmen zijn speciaal gemaakt voor echte crossers. De vormgeving en karakteristieken van deze helm zijn zo gemaakt dat deze een sportieve uitstraling hebben en functioneel zijn. De MX helm van https://www.motorkledingstore.nl/ heeft namelijk een zogeheten klep. Deze klep zorgt ervoor dat het gezicht wordt beschermd tegen vuil dat opstuift tijdens het crossen. Hierdoor worden de ogen zo goed mogelijk beschermd en blijft je zicht goed.

Een MX helm dient vooral gebruikt te worden op crossparcours en zijn niet altijd geschikt voor openbare wegen. Als je toch graag een MX helm wilt dragen op de openbare weg is het belangrijk dat deze voorzien is van de juiste goedkeuring. Daarnaast zijn er ook andere motorhelmen verkrijgbaar die een soortgelijke uitstraling hebben zoals de MX helm maar wel geschikt zijn voor openbare wegen.

Enduro helmen

Een Enduro helm heeft een vizier dat je dicht kunt doen tijdens het rijden. Daarnaast heeft deze helm een kinbar. Deze zorgt vooral voor extra comfort tijdens het rijden. Een Enduro helm is ook geschikt voor rijders die af en toe off road willen rijden. Door de multifunctionaliteit van deze motorhelm is het een geschikte helm voor rijders die regelmatig afwisselen in hun rijstijl.

Integraalhelmen

Een populaire motorhelm is de integraalhelm. Dit komt doordat deze helm zeer geschikt is voor rijders die regelmatig rijden met hoge snelheden. De integraalhelm is een van de beste helmen om te dragen wanneer je vaak op de snelweg rijdt. Veel rijders rijden over het algemeen het meest op snelwegen. Het is belangrijk dat hiervoor de juiste helm wordt gedragen. De integraalhelm biedt de juiste bescherming doordat het hoofd volledig beschermd is en de helm helemaal dicht is.

Kies de helm die bij jou past

De helm die je uiteindelijk kiest is afhankelijk van je rijstijl. Let tijdens het uitkiezen goed op de verschillende eigenschappen van helmen. Kijk vandaag nog welke motorhelmen met korting verkrijgbaar zijn en passen bij jouw voorkeuren.