Een vloerkleed zorgt meteen voor sfeer in je interieur. Het maakt alles in de ruimte meteen een geheel en voegt letterlijk en figuurlijk warmte toe. Ook in de slaapkamer kun je een vloerkleed neerleggen. Maar hoe stijl je dit in je interieur?

Vloerkleed in de slaapkamer

Een vloerkleed in de slaapkamer maakt het gelijk knus. Daarnaast is het ook lekker voor bijvoorbeeld naast je bed, zodat je als je je bed uitstapt op een zacht tapijtje stapt. Ook wordt er vaak gekozen om een vloerkleed aan het voeteneinde onder het bed te leggen. Dit maakt van de slaapkamer een geheel en zorgt meteen voor sfeer.

Kijk eens online voor inspiratie. Wat zijn de opties en hoe zal een vloerkleed in de slaapkamer bij jou thuis eruit komen te zien. Het internet staat vol voorbeelden!

Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Om een vloerkleed te kiezen voor de slaapkamer moet je eerst beslissen waar het vloerkleed komt te liggen. Kies je voor naast het bed voor warme voeten in de ochtend, aan het voeteneind voor sfeer of wil je het vloerkleed geheel onder het bed neerleggen. Zo is er een strook van tapijt rondom het bed te zien.

Ook moet je vooraf bedenken wat voor soort vloerkleed je wilt en voor welke sfeer je wilt gaan. Wil je een hoogpolig vloerkleed of niet? Kies je voor een basic vloerkleed of vind je een landelijk vloerkleed meer bij je interieur passen. Denk hierbij ook aan de vorm die je wilt. Een rond vloerkleed kan het interieur heel speels maken bijvoorbeeld.

Als je antwoord op deze vragen hebt gegeven voor jezelf en alles opgemeten hebt, kun je op zoek gaan naar je nieuwe vloerkleed! Dit kun je in de winkel doen of je kunt het online aanbod checken.

Soorten vloerkleden

Vloerkleden zijn in veel soorten, maten en verschillende kwaliteit te verkrijgen. Ook kunnen ze gemaakt zijn van verschillende materialen.

Je probeert met een vloerkleed een bepaalde sfeer te maken in de slaapkamer. Of dit nu modern, klassiek of landelijk is. Zo is lavinta bijvoorbeeld expert in landelijke vloerkleden. Ze hebben hier een ruim assortiment om zo de perfect sfeer in de slaapkamer te creëren.

Blikvanger in de kamer

Een vloerkleed is echt een blikvanger in de slaapkamer. Naast het bed, beslaat een vloerkleed waarschijnlijk het grootste oppervlakte van de kamer. Het valt meteen op als je de kamer in komt lopen. Dan wil je natuurlijk wel een mooi exemplaar hebben liggen.

Je kunt met je vloerkleed meegaan in de trends of met het kleurenpalet van je slaapkamer. Het is ook mooi om de slaapkamer zelf een goede basis te geven en met het vloerkleed een statement te maken. Als de kamer over het algemeen grijstinten en wittinten heeft, kun je een mooi statement maken met een groen vloerkleed.

Bij lavinta hebben ze een uitgebreid assortiment aan groene vloerkleden. Groen is de kleur van de natuur en wordt vaak gekoppeld aan hoop, vrede en rust. Het is dan wel een kleur die je toevoegt aan je interieur, maar het houdt het wel rustig.