Wil jij graag een parttime baan vinden, dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit te kunnen doen. Vooral vrouwen die moeder zijn geworden, kiezen ervoor om parttime te gaan werken. Dit kan gaan om 16, 20 of 24 uur per week. Het grote voordeel hieraan is, is dat je tijd genoeg hebt om door te kunnen brengen met je kinderen en op deze manier ook onder de mensen blijft en je dus niet helemaal afzonderd van het werkleven. Maar hoe vind je nu eigenlijk een geschikte parttime baan in Nederland? Omdat het soms een beste uitdaging kan zijn om iets te vinden wat bij je past, hebben we een aantal praktische tips voor je, die je hierbij kunnen helpen.

Weet wat je wil

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, dan is een bezoekje aan Veldhoven handige voorlichting voor bijbaan zeker aan te raden. Ook is het zaak dat je weet wat je wilt. Zorg er daarom dus ook voor dat je een lijstje maakt met dingen die je wel leuk lijkt om te doen. Uiteraard moet het wel realistisch zijn en is een dolfijnentrainer in het caribisch gebied voor een parttime functie misschien net iets teveel van het goede. Weet wat je kunt en ook wat je niet kunt. Op basis daarvan kun je namelijk relatief eenvoudig een eerste selectie maken, waardoor de uiteindelijke keuze minder lastig zal zijn, dan je op voorhand misschien had gedacht.

Welke bedrijven zou je graag willen werken?

We kennen natuurlijk allemaal wel dat gevoel dat we willen werken voor een bepaald bedrijf. Alleen als we al kijken naar de verschillende enorme bedrijven in Eindhoven, dan zien we natuurlijk dat Philips en ook chip magnaat ASML ontzettend populair zijn. Dus ben jij op zoek naar alle info parttime vacature in Eindhoven, dan is het goed om eerst eens te kijken naar de bedrijven die je aanspreken. Zo kun je op basis daarvan kijken of een bepaalde functie misschien wel vacant is bij dit bedrijf. Is dit niet het geval, dan is het zeker de moeite waard om een open sollicitatie te doen. Wie weet maak je dusdanig veel indruk, dat je straks de baan van je dromen hebt.

Zorg voor een actuele CV en goede brief

Wanneer je gaat solliciteren, kun je maar één keer een eerste indruk achterlaten. Dus wanneer je gaat solliciteren op een functie als administratief medewerker, dan is het natuurlijk niet relevant dat je op je 14e een folderwijk hebt gehad. Uiteraard laat dit wel zien dat je niet vies bent van werken, maar of het je helpt aan die ene nieuwe baan, dat valt nog maar te bezien. Zorg er dat je alleen relevante informatie deelt en ook je brief onderscheidend is. Voorkom dat je een algemene brief stuur en benoem daarom altijd een aantal belangrijke details van het bedrijf. Zo laat je zien dat je onderzoek hebt gedaan en oprecht interesse  hebt in het bedrijf. Vergeet uiteraard ook geen foto toe te voegen, zodat ze ook direct weten met wie ze te maken hebben.