Er zijn veel soorten stijlen die gebruikt kunnen worden in de badkamer. In deze blog gaan we het hebben over de landelijke badkamer stijl. Deze stijl komt erg vaak terug omdat het een rustige en warme sfeer achterlaat. Het geeft het idee weer van een sauna waardoor er extra kalmte ontstaat in de badkamer. 

De type stijl 

Zoals eerder is verteld geeft deze stijl een rust en warmte af. Iedereen heeft een andere smaak waardoor er veel gecombineerd kan worden met andere soorten stijlen om die extra rust af te geven. Met een landelijke badkamer wordt voornamelijk een badkamer bedoeld met veel hout accenten. Ook kunnen de badkamermeubels van hout zijn gemaakt om er een echte landelijke badkamer van te maken. Rolanmeubels heeft dan ook een groot assortiment met verschillende meubels en inspiratie voor het interieur

Materialen

Natuurlijk mag er zoveel mogelijk gespeeld worden met verschillende materialen. Maak daar dan ook zeker gebruik van. Er bestaan verschillende soorten hout die de geschikte uitstraling zullen geven. Hout heeft extra aandacht nodig wanneer deze in een vochtige omgeving staat. Het is daarom wel belangrijk om de houtsoort te kennen voor eventuele verzorging en onderhoud. 

Het creëren van een een landelijke badkamer

Om een landelijke badkamer te creëren zijn hier een paar tips. 

Door houten elementen in de badkamer te verwerken, wordt er al snel een landelijke sfeer gevormd. Het volgende wat toegepast kan worden is het licht. Neem een warm licht om de badkamer een sfeervolle en comfortabele uitstraling te geven. 

Vaak wordt er ook een losstaand bad in de badkamer geplaatst voor een landelijke sfeer. Natuurlijk mag er ook gebruik gemaakt worden van landelijk en rustieke badkamermeubels en/of accesoires. 

Landelijke accessoires

Er zijn ontzettend veel opties om een badkamer om te toveren tot een landelijke badkamer. De hele badkamer kan gerenoveerd worden maar er kunnen ook accessoires toegevoegd worden voor alleen die paar landelijke tinten. Bij een landelijke badkamer worden de kleuren bruin en wit toegepast. Neem handdoeken in deze kleuren om de sfeer compleet te maken. Zo kunnen de kasten of rekken in de badkamer van hout zijn. Dit geeft ook een rustieke en landelijk sfeer. Let er wel op dat het hout goed tegen de vochtigheid kan. 

Ook kunnen er planten geplaatst worden in de badkamer. De plantenpotten kunnen dan van hout zijn of de kleur die goed aansluit op de badkamer. 

Neem bijvoorbeeld de Kentia Palm. Deze plant kan op de grond geplaatst worden, waardoor hij geen plek in bezit neemt op een plankje. De Kentia Palm heeft een zuivere werking en heeft weinig verzorging nodig. Natuurlijk zijn er nog veel meer planten die geschikt zijn voor in de badkamer. Probeer veel kennis te krijgen over de gekochte plant voor in de badkamer, zodat deze lang en gezond blijft functioneren.