Tegels zijn een populaire vloerkeuze voor woningen. Ze zijn veelzijdig, gemakkelijk te onderhouden en kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Tegels zijn er in veel verschillende vormen, maten en afwerkingen. Het meest populaire type tegel zijn keramische tegels die verkrijgbaar zijn in een breed scala aan kleuren en patronen. Tegels kunnen echter ook worden gemaakt van natuursteen zoals marmer of leisteen, of kunstmatige materialen zoals vinyl of linoleum. Keramische tegels zijn de meest populair optie, dit komt doordat ze gemakkelijk schoon te maken zijn, onderhoudsarm en ziet er goed uit met verschillende afwerkingen die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. Je hebt dus veel verschillende soorten vloertegels. Plavuizen is een van die soorten vloertegels. Hier lees je meer over tegels, wat plavuizen zijn en hoe je de juiste tegels kiest voor in huis.

De geschiedenis van tegels en waarom het nu populairder is dan ooit

Tegels zijn een geweldige manier om kleur en textuur toe te voegen aan een ruimte. Tegels zijn een van de oudste vloermaterialen, daterend uit minstens 3000 voor Christus. Ze worden al eeuwenlang in veel verschillende culturen over de hele wereld gebruikt, ook in het oude Rome en Griekenland. Tegels kwamen tot hun recht in het begin van de 20e eeuw toen ze betaalbaarder werden dan andere materialen en in heel Europa veel werden gebruikt. Tegenwoordig zijn tegels populairder dan ooit omdat ze een gemakkelijke manier bieden om een op leuke en unieke look te creëren. Tegels kunnen worden geïnstalleerd met of zonder voegmiddel, waardoor ze kunnen worden gebruikt als accent of voor volledige vloerinstallatie en kunnen worden geleverd in een eindeloze verscheidenheid aan kleuren, vormen, maten, texturen, patronen en afwerkingen.

Wat zijn plavuizen?

Tegels zijn meestal gemaakt van natuurlijke materialen zoals steen, keramiek of marmer. Ze kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder vloeren, badkamers en keuken achterwanden. Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten om aan verschillende behoeften te voldoen. Er zijn dus verschillende soorten vloertegels, een daarvan zijn plavuizen. Wat zijn plavuizen? Eigenlijk is het gewoon een ander woord voor vloertegel. Deze tegels zijn gebakken tegels uit klei of porseleinaarde. De uitstraling van deze tegels is vaak wat stoerder. Ook zijn het praktische tegels en hebben ze de voordelen van keramische tegels. Plavuizenzijn toepasbaar in het gehele huis, van de woonkamer tot de badkamer en slaapkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Dit samen met de voordelen maakt het een hele aantrekkelijke keuze voor vloertegels.

De voordelen van plavuizen

Wat zijn die fijne voordelen van plavuizen dan? Want als dat de keuze voor het soort vloertegel zo makkelijk maakt wil je natuurlijk weten wat die voordelen zijn. Ze hebben dus, zoals al benoemd, de vele voordelen van een keramische vloer. Dit zijn:

  • Slijtvast
  • Makkelijk in onderhoud
  • Ze gaan lange tijd mee
  • Goed in combinatie met vloerverwarming
  • Ruime keuze wat betreft kleur, structuur, grootte en stijl

De juiste tegels kiezen voor verschillende kamers in huis

Tegels zijn een geweldige manier om een samenhangende look voor je huis te creëren. Ze kunnen worden gebruikt in de keuken, woonkamer, badkamer en zelfs slaapkamers. Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste tegels voor verschillende kamers in huis. Een goede plek om te beginnen is door rekening te houden met het materiaal en de kleur van de vloer, evenals met de stijl van je huis. Er zijn veel verschillende soorten tegels die je voor verschillende kamers in huis kunt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld marmeren tegels gebruiken in de badkamer of keramische tegels in de keuken. Het hangt allemaal af van wat je graag zou willen zien en creëren in elke kamer. De juiste tegel kies je aan de hand van de stijl in je woning, maar ook de kleuren die je gebruikt hebt en de materialen die erbij passen.

Inspiratie zoeken voor plavuizen in huis

Tegels zijn de meest populaire vloer optie ter wereld. Ze zijn mooi, duurzaam en komen in een scala van verschillende stijlen. Er zijn veel voordelen aan tegels. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en gaan lang mee. Het is belangrijk dat je de juiste tegels voor in jouw woning uitkiest. Tegels zijn een geweldige manier om een gevoel van stijl en persoonlijkheid aan je huis toe te voegen. Je kunt ze gebruiken om een thema te creëren of je ruimte luxer te maken. Er zijn veel soorten tegels op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te kiezen welke je moet kopen. De prijs en kwaliteit variëren van winkel tot winkel, dus het is het beste om wat onderzoek te doen voordat je je ertoe verbindt iets te kopen. Tegels uitzoeken kan dus best wel lastig zijn, er is namelijk enorm veel keuze. Het beste is om even in een showroom te kijken naar tegels, zo kun je ze even in het echt bekijken, in het licht zien en voelen. Wat ook nog een goede tip is, is kijken naar inspiratieplaatjes in woonmagazines, op internet of in de winkel. Zo krijg je een beter idee van hoe tegels in een ruimte staan.

Plavuizen kopen voor in huis

Tegels zijn een leuke manier om iets unieks toe te voegen aan je interieur. Er zijn zoveel verschillende tegels om uit te kiezen. Van simpele tot hele bijzondere tegels. Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Je kan er in ieder geval veel mee doen in een ruimte. Je kan de gehele sfeer ermee bepalen als je wil. Ga dus op zoek naar de perfecte en passende tegel voor in jouw ruimte. Als je eenmaal de perfecte tegels hebt gevonden, dan kun je ze gaan bestellen. Hoe weet je precies hoeveel je nodig hebt? Dat is helemaal niet moeilijk. Eerst meet je de te betegelen ruimte op. Dan houdt je rekening met snijverlies. Dit is ongeveer zo’n 10%. Vervolgens bereken je de m2 tegels die je nodig hebt voor je te betegelen ruimte + het snijverlies. En dan kun je de gewenste tegels bestellen. Simpeler wordt het niet! Wie weet heb jij binnenkort ook wel prachtige nieuwe plavuizen in huis.