Heel veel mensen houden ervan om naar voetbal te kijken. Sommige mensen gaan naar het stadion toe, andere mensen kijken weer vanaf de bank thuis of bij vrienden. Andere mensen gaan weer naar het café toe om daar gezellig voetbal te kijken. In het café hangt dan vaak een beamer die het beeld dan op een muur of scherm projecteert.  Maar hoe werkt dat dan precies voetbal kijken met een beamer?

Wat is een beamer?

Een beamer is een projector waarmee beelden kunnen worden geprojecteerd op een groot scherm of op een grote muur. Het wordt ook wel gezien als de vervanger van het dia apparaat. Alleen worden er bij een beamer ook bewegende beelden geprojecteerd.

Een beamer huren of kopen?

Als je als café graag de mogelijkheid wil bieden om voetbal te komen kijken en je hebt er geen idee van of hier wel voldoende animo voor is, dan zou je dat eerst kunnen proberen. Hiervoor kun je een beamer huren.

Met een beamer huren zit je niet vast aan de beamer, mocht de animo tegenvallen, dan kun je de verhuur beëindigen. Is het wel een succes dan is een beamer huren niet meer nodig en zou je er zelf een aan kunnen schaffen.

Hoe wordt een beamer opgehangen?

Een beamer kan opgehangen worden met een speciaal daarvoor bestemde beamerbeugel. Let er wel op dat je de juiste beamer beugel hebt die bij de schroefpunt afstand past van je beamer. Dit zijn de schroefgaten in de behuizing van de beamer. Hierop kun je de schijf van de beamer bevestigen met behulp van de pootjes die meegeleverd zijn.

Bij het ophangen van de beamer is de afstand waarop je hem ophangt ook afhankelijk van het soort beamer dat je hebt gekozen. Vind je het lastig om dit allemaal zelf te doen, dan kun je ook vragen of een professional de beamer komt ophangen en afstellen.

Er zijn namelijk twee plaatsen waar de beamer opgehangen zou kunnen worden. Dit is aan de muur of aan het plafond. Om te zien welke optie voor jou de beste is zou je hier van tevoren al iemand naar kunnen laten kijken.

 Dan weet je zeker dat je de juiste beamer hebt en dat deze op de juiste manier opgehangen wordt. In de meeste gevallen moet er geboord worden bij het ophangen van de beamer. Het is dan ook verstandig om dit te doen buiten openingstijd van het café.

Tip: Gearbooker