Schuberth heeft een groot aantal motorhelmen in hun assortiment. Kwaliteit staat hierbij centraal. Schuberth staat bekend als het meest oude motorhelmen merk. Benieuwd waarom elke motorrijder een Schuberth helm moet hebben? Dat lees je in dit artikel!

De geschiedenis van de Schuberth helm

De geschiedenis van de Schuberth helm gaat helemaal terug naar het jaartal 1922 maar de eerste motorhelm werd in 1954 geproduceerd. Deze helm had als naam de Schuberth Aero. De definitie van Aero was in dat jaartal wel wat anders dan nu. Dit kun je ook terugzien. Het merk Schuberth staat bekend om hun geluidsdichtheid, aerodynamica en de goede kwaliteit. 

De voordelen

Zoals hierboven genoemd staat de Schuberth helm bekend om hun geluidsdichtheid, aerodynamica en de goede kwaliteit. Dit zijn belangrijke punten bij een goede motorhelm. Hierdoor zou elke motorrijder over een Schuberth helm moeten beschikken. De aerodynamica geldt voor de hele helm. Het maakt niet uit of je de wind van rechts, links, voor of achter krijgt. De helm blijft altijd stabiel in de wind. Dit is dan ook de reden dat de helm vooral populair is voor motoren die lange afstanden rijden. 

Verschillende soorten helmen

Er is een uitgebreid aanbod van Schuberth helmen. Het maakt niet uit welk model helm je kiest, je geniet altijd van een comfortabele, windstille en kwalitatief hoogstaande helm. Het assortiment bestaat uit jethelmen, integraalhelmen en systeemhelmen. De jethelm is de eerste helm die ze geproduceerd hebben. Het is een erg populaire helm onder de motorscooter rijders en de cruiser rijders. De integraalhelm is eigenlijk overal voor geschikt. Voor dagelijkse werkritjes maar ook voor als je de helm alleen gebruikt als je een lokaal circuit bezoekt. De Systeemhelm is de meest veelzijdige motorhelm. Het heeft de veiligheid van de integraalhelm en de beleving van een jethelm.

Innovatieve helmen

De Schuberth helm streeft altijd naar innovatie. Ze hebben de stilste, lichtste en kleinste opklapbare helm ter wereld geproduceerd, de eerste race-helm voor de motorsport en de eerste volledige helm met geïntegreerde bluetooth communicatie. Er worden maar liefst naar meer dan 55 landen Schuberth helmen geëxporteerd.