De kans dat jij wel eens van de term linkbuilding hebt gehoord wanneer je bezig bent met het optimaliseren van je website, die is natuurlijk vrij groot. Linkbuilding is namelijk één van de drie belangrijke pijlers die uiteindelijk bepalen hoe jouw website het in de zoekmachines doet. De twee andere pijlers zijn; Content en techniek. Door ervoor te zorgen dat je deze drie op orde hebt, kun je de strijd met de concurrentie aan gaan. Maar wat maakt het dat linkbuilding zo’n essentieel onderdeel is voor de groei van je bedrijf en kun je dit zelf of is het aan te raden om dit uit te besteden? 

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is eigenlijk niets meer dan het verkrijgen van links van de ene website naar die van jou. Uiteraard is het een stuk complexer dan nu wordt geschetst, maar in een notendop is dit wat linkbuilding inhoudt. De zoekmachines zien links naar een bepaalde website of pagina namelijk als stemmen en des te meer stemmen, des te hoger in de zoekresultaten je komt. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je honderden links gaat verzamelen van allerlei shady websites. Hierdoor loop je namelijk het risico een een penalty. Dit is een straf van de zoekmachine, in dit geval Google, waardoor je lager in de zoekresultaten worden geplaatst of er zelfs helemaal uit wordt gehaald.

Zelf aan de slag met linkbuilding

Wanneer je wil groeien met je website of shop, dan is het belangrijk dat je website is voorzien van relevante en uniek content. Zonder de juiste content heeft linkbuilding namelijk weinig tot geen zin. Het is namelijk geen wondermiddel, maar een katalysator. Uiteraard kun je prima zelf aan de slag met linkbuilding. Echter zal je al snel tot de conclusie komen dat het niet alleen een tijdrovende klus is, maar het vinden van kwalitatieve links ook een uitdaging vormt. Je linkbuilding uitbesteden is daarom een verstandige keuze. Een marketingbureau weet namelijk als geen ander de juiste verhoudingen te hanteren bij het aanleggen van een goed linkprofiel. Daarbij komt ook dat ze beschikken over een enorm netwerk, waardoor het heel eenvoudig is om de juiste links op het juiste moments te laten plaatsen.

Kies voor een specialist

Linkbuilding is één van belangrijkste pijlers die ervoor kan zorgen dat jij in plaats van op de tweede pagina van zoekresultaten tot die felbegeerde top 3 weet binnen te drinken. Door te kiezen voor één van de linkbuilding specialisten van Digital Desert, weet je zeker dat dit op de juiste manier en volgens de richtlijnen gebeurt. Dus wil jij groeien met je bedrijf en nog meer bezoekers naar je website halen? Neem dan snel een kijkje op https://digitaldesert.nl/ en kijk wat ze voor jouw kunnen betekenen. Op basis van een vrijblijvende kennismaking wordt er gekeken hoe de huidige situatie is en worden de wensen in kaart gebracht. Op basis daarvan is het aan jou om te bepalen of je de eerste stappen richting de top posities in Google wilt zetten of dat je de concurrentie voor laat gaan.