Als je een nieuwe woning hebt of een uitbouw aan het maken bent, kan het een goede optie zijn om dit goed af te laten werken. Er zijn verschillende manieren waarop dit gedaan kan worden. Om dit goed te doen, is het altijd belangrijk om een prettige afwerkingsmethode te gebruiken. Het is niet altijd nodig om een dikke laag aan pleister te gebruiken om af te werken. Vooral als je het hebt over een gezien nieuwbouw woning, is dunpleister vaak voldoende. Dunpleister wordt vaak gezien als een goedkope afwerkingsmethode. Daarom gaan we in dit artikel kijken waarom dit een goedkope afwerkingsmethode is. 

Wat is dunpleister?

Dunpleister is een makkelijke manier om een muur egaal te maken. Als je een muur niet goed afwerkt, blijf je altijd oneffenheden in de muur houden. Dit kan er goed uitzien, maar is niet altijd gewenst. Daarom wordt er vaak voor gekozen om voor een extra afwerkingsmethode te gaan. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de muur er beter uit komt te zien. Dunpleister is een soort kunsthars die op de muren gesmeerd kan worden om de muur helemaal egaal te maken. Daarom wordt er ook vaak gebruik gemaakt van dunpleister. 

Waarom is dunpleister zo goedkoop?

Dunpleister plaatsen is niet al te duur om te laten doen. Dit heeft ermee te maken dat het relatief makkelijk is om dit te plaatsen. Op het moment dat je een bedrijf zoals VDM Afbouw en Onderhoud inschakelt voor zo’n klus, is het mogelijk om voor een lage prijs je muur op een mooie manier af te laten werken. 

Dunpleister is naast dat het makkelijk aan te brengen is, ook een goedkope substantie om te maken. Dit komt omdat er relatief weinig voor nodig is om dit te doen. Verder hoeft dunpleister ook niet zo dik aangebracht te worden. Dit zorgt ervoor dat er minder materiaal nodig is om hetzelfde resultaat te krijgen. Voor de meeste mensen is dit erg prettig om te weten. Op die manier is het namelijk mogelijk om extra geld te besparen op de afwerking van je nieuwbouw woning. 

De muur of het plafond stuccen

Naast dat het mogelijk is om de muur te laten stuccen, is het ook mogelijk om het plafond te stuccen. In een nieuwbouw woning wordt het plafond vaak gemaakt van verschillende betonnen platen. Dit zorgt ervoor dat je naden tussen de platen krijgt. Door het plafond met dunpleister te laten stuccen, is het mogelijk om deze naden weg te werken. Hierdoor krijg je een volledig egaal plafond. Veel mensen vinden dit belangrijk. 

Dunpleister werkt op de muur eigenlijk hetzelfde als op het plafond. Dit heeft ermee te maken dat het op de muur ook het oppervlak egaal maakt. In de meeste gevallen wordt de muur veel gestuct. Door de muur te stuccen, ziet deze er namelijk erg mooi uit. Vooral in een nieuwbouw woning is het vaak nodig om een mooie muur te hebben om bij te dragen aan de rest.