CBN olie is een olie met een hoog gehalte cannabinol. CBN is een niet psychoactieve verbinding die in een cannabisplant voorkomt. CBN ontstaat naarmate THC ouder wordt en wordt dan omgezet in CBN. CBN kan dus sporen van THC bevatten. Het is ook mogelijk om CBN zuiver te maken, hiermee voorkom je dat er sporen van THC in de CBN olie terug te vinden zijn. Er zijn diverse toepassingen waarbij CBN olie inzetten de beste keuze is. Het beste resultaat wordt bereikt met een combinatie van verschillende hoofdstoffen.

Voor welke toepassingen is CBN olie de beste oplossing?

CBN olie komt het beste tot zijn recht wanneer het ingezet wordt als slaapmiddel. CBN olie kan namelijk kalmerende effecten hebben die nuttig zijn bij de behandeling van slapeloosheid of aanverwante slaapstoornissen. Aangezien CBN olie niet verslavend werkt en de meeste slaapmiddelen die bijwerking wel hebben is het een goed idee om, wanneer slapeloosheid een langer durend probleem is, je eens te richten tot CBN olie.

CBN heeft naast een kalmerende ook een ontstekingsremmende werking hebben. Diverse chronische ontstekingsziektes als bijvoorbeeld artritis of inflammatoire darmziektes kunnen heel goed reageren op het gebruik van CBN olie. Naast deze ontstekingsremmende eigenschappen heeft CBN ook antioxiderende eigenschappen. Deze eigenschap kan helpen voorkomen dat kanker of hartziektes ontstaan. Daarnaast kan het ook nuttig zijn tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang, waarbij je moet denken aan alzheimer en Parkinson.

CBN kan ook pijnstillende effecten hebben. De werking verschilt wel iets met traditionele pijnstillers, want CBN olie heeft een langere inwerktijd nodig. Voordat er een oordeel gegeven kan worden of CBN olie wel of niet pijnstillend voor jou werkt moet er zeker wel een periode van gebruik worden ingelast, aangezien dit niet met eenmalig gebruik kan worden bepaald.

Kan iedereen zomaar CBN olie gaan gebruiken?

In principe is CBN olie voor iedereen geschikt. Het is echter niet zo dat CBN olie per definitie altijd werkt. Er is geen aanleiding om aan te nemen dat CBN olie verslavend werkt. Het is wel zo dat CBN olie rustgevend werkt en er kan na het stoppen met CBN olie terugverlangd worden naar het rustgevende gevoel. CBN olie wordt verder op dezelfde manier gebruikt als dat CBD en CBG olie wordt gebruikt namelijk vermengd met drank of water, of direct onder de tong. De dosering wordt bepaald door hoe of jouw lichaam op de CBN olie reageert.

Tip: Cannabisolie.com