Veel mensen zijn dol op een pizza. Het is niet alleen iets wat je kan bestellen bij de pizzeria, maar ook zeker heel erg goed zelf kan maken met producten uit de Pizza Store. En dan met topics die je zelf het lekkerst vindt. De pizza Hawaii is toch zeker wel een pizza die veel mensen ook lekker vinden. Maar wat zit er aan ingrediënten op een pizza Hawaii? 

Pizza Hawaii, hoe is het ontstaan?

De Pizza Hawaii is in de jaren van 1960 bedacht. Een Griek genaamd Sam Panopoulos was geëmigreerd naar Canada die daar samen met zijn broers een restaurant exploiteren. Waarschijnlijk kwam de inspiratie weg bij het bereiden van Chinese maaltijden waar ook zoete en zure smaken werden gebruikt. Eigenlijk was het een probeersel om ananas uit blik op de pizza te doen samen met ham. Dit was zo’n succes dat dit wereldwijd standaard op de menukaart kwam te staan bij de pizzeria’s.

Welke ingrediënten vind je op een pizza Hawaii?

Wanneer je een pizza Hawaii bestelt in restaurant dan zie je dat er vaak tomatensaus, kaas, ham en ananas op zitten. Deze ingrediënten zitten op een heerlijke knapperige bodem. Er zijn natuurlijk heel erg veel varianten op de pizza Hawaii. De kaas kan vervangen worden door mozzarella en de ham door kalkoen. Met een heerlijke knoflookolie op de rand is het nog lekkerder.

Makkelijk zelf pizza Hawaii maken doe je zo!
Heb je trek in een pizza Hawaii maar heb je alleen nog maar een basis pizza in de vriezer liggen? Je tovert die al heel snel om naar een pizza Hawaii als je toevallig ook een blikje ananas in huis hebt. Laat deze goed uitlekken en verdeel wat stukjes ananas over de basis pizza. Je kunt eventueel nog wat andere ingrediënten zoals spek, schwarzwalder schinken, geraspte kaas, mozzarella of andere kaassoorten over de pizza verdelen. Kijk gewoon eens wat je in de koelkast hebt liggen en maak gewoon jouw eigen pizza Hawaii variant.

Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker zelf de bodem van de pizza pakken. Je kunt hier mix voor kopen voor pizzabodem. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om zelf een deeg te maken voor de pizzabodem. Wanneer de bodem klaar is kan je dan op een eenvoudige manier de pizza Hawaii bekleden met ingrediënten die je al in huis hebt. Natuurlijk is het lekker om er dan zeker de uitgelekte ananas op te doen.