Wie ben jij? Op die vraag kunnen veel mensen geen antwoord geven. Vaak doen mensen maar wat maar hebben ze geen idee wie ze nou echt zijn. Hierbij ontbreekt het vaak aan zelfkennis. Om er nou echt achter te komen wie je bent en achter jouw persoonlijkheidstrekken te komen, kan je een persoonlijkheidstest maken. Dit is een soort psychologische test met heel veel vragen, om het karakter of een persoonlijkheid vast te stellen. Dit kan je doen voor jezelf, maar het wordt ook vaak gevraagd tijdens een sollicitatie of loopbaanadvisering.

Verschillende persoonlijkheidstesten

Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende soorten persoonlijkheidstesten. Afhankelijk van jouw situatie kan je deze testen toepassen. Het bekendste voorbeeld is de persoonlijkheidstest tijdens een sollicitatiegesprek, om erachter te komen wat voor persoon de kandidaat is, en hoe hij of zij zich in jouw bedrijf zou gaan gedragen. Naast de algemene persoonlijkheidstesten heb je ook testen die specifiek ingaan op bepaalde onderwerpen, zoals; capaciteiten, management, leiderschap, teamrollen, carrièrewaarden, denkstijlen etc.

Persoonlijkheidstest tijdens het sollicitatiegesprek

Er zijn veel werkgevers die niet alleen een werknemer aan zullen nemen aan de hand van een gesprek. In dit gesprek kom je namelijk niet achter de persoonlijkheid van een persoon. Door een kandidaat de vragen in te laten vullen kan je een beeld krijgen van hoe zij in bepaalde situaties zouden reageren en of zij daadwerkelijk in jouw bedrijf zouden passen. Door de persoonlijkheidstesten van de verschillende kandidaten meet elkaar te vergelijken kan je op basis hiervan een keuze maken voor de juiste nieuwe medewerker.

Persoonlijkheidstest bij ontwikkeling

Soms worden de testen niet tijdens het sollicitatiegesprek ingevuld, maar tijdens de loopbaan carrière. Het kan voorkomen dat een bedrijf op een gegeven moment wil zien welke competenties of talenten iemand heeft. Zo kom je erachter hoe iemand zich gedraagt, terwijl deze medewerker al in dienst is, om te kijken wat de mogelijke kansen zijn voor persoonlijke ontwikkeling. Deze testen zijn nooit goed of fout, maar kunnen de werkgever wel veel informatie verschaffen. Het resultaat van de test is een rapport met een advies over hoe de medewerker zich zal gaan ontwikkelen.

Persoonlijkheidstest bij een loopbaaninteresse

Als iemand geen idee heeft van welke baan hij of zij zou willen hebben, kan diegene ook een persoonlijkheidstest doen. Door middel van deze test kan iemand erachter komen wat de interesses in de loopbaan zijn. Hier komen vragen voor over welke bedrijven iemand interessant vindt, of welke functie bij diegene past. Deze test kan ook ingezet worden als iemand binnen de organisatie een andere functie wenst.

Welke test past bij jou?

Ben je er nog niet uit welke test bij jou past, of bestaat jouw perfecte test nog niet? Je kunt ook je eigen test samenstellen. Hiervoor kan je verschillende onderdelen aan een module toevoegen, die jou het meeste aanspreken.