Hydroseeding wordt populair in de bouw en landschapsarchitectuur. Professionals gebruiken het vanwege de efficiëntie en snelle toepassing. In feite gebruiken zelfs erosiebestrijding industrieën hydroseeding. Hydroseeding is het mengen van zaden, meststoffen en andere toevoegingen in water. Daarna wordt het mengsel gemengd tot een hydroseeding-mulch om een ​​slurry vorm te krijgen. Deze slurry vorm wordt op de grond gesproeid om vegetatie te laten groeien en natuurlijk om erosie te beheersen. Veel industrieën blijven hydroseeding gebruiken omdat het hen veel voordelen kan bieden. Als je nieuwsgierig bent naar hydroseeding, lees dan hieronder verder.

Voordelen van hydroseeding

Hydroseeding kan zoveel voordelen opleveren in verschillende industrieën. Het eerste voordeel is dat je door middel van hydroseeding op elke helling of elk oppervlak kunt planten. Wanneer je zaden op elk type gazon sproeit, of het nu hellend, vlak of zelfs is, kun je nog steeds planten laten groeien. Het volgende voordeel is dat het tijdbesparend is. Sproeien gaat sneller dan handmatig zaaien. Evenzo hebben zaden de neiging om sneller te groeien wanneer ze worden besproeid dan bij conventioneel planten. Zoals eerder vermeld, kan hydroseeding ook erosie beheersen.

Wanneer de slurry vorm opdroogt, wordt deze harder en biedt bescherming tegen wind- of watererosie. Zo krijg je een stabielere helling. Een ander voordeel van hydroseeding is dat het je arbeidskosten bespaart. Je hebt geen extra materialen zoals hooi of stro nodig als alles wat je nodig hebt al op dat mengsel zit. Je hoeft ook niet veel plantenbakken in te huren om de zaden te planten, omdat je er maar één nodig hebt die het mengsel spuit. Ten slotte is hydroseeding een stuk goedkoper dan andere conventionele methoden.

Ingrediënten van hydroseeding drijfmest

Het eerste dat je moet weten, zijn de basisingrediënten in hydroseeding-slurry. Het omvat water, zaad en kunstmest. Je hebt ook mulch en andere toevoegingen. In termen van zaden kan het een gazon graszaad of wilde bloemenzaden zijn. Voor de meststoffen kun je die chemicaliën gebruiken die meestal worden gebruikt bij het kweken van vegetatie. Ondertussen heeft de mulch verschillende soorten die je moet kennen. Er is een papier mulch en houtvezel mulch. Mogelijk heb je ook gietbare mulch of stro-mulch nodig. Het type mulch dat je nodig hebt, hangt af van waar je het gaat gebruiken, dus raadpleeg een professionele hydroseeder voordat je je mulch aanschaft.