Je hond wordt ziek en je hebt geen idee waar het vandaan komt. Je kunt je flink zorgen maken als je niet weet wat er aan de hand is met jouw hond. Om te weten wat er aan de hand is moet je naar de symptomen kijken die jouw hond heeft. Als jouw hond diarree dan bestaat de hand dat de giardia hond ziek maakt.

Wat kunnen redenen van diarree zijn?

Een hond kan om meerdere reden aan de diarree gaan. Zo kan het zijn dat jouw hond stress heeft en daardoor diarree krijgt. Het kan ook gebeuren dat je te snel overstapt van voer, de darmen krijgen dan niet te tijd om te wennen aan het nieuwe voer. Helaas kan een parasiet ook diarree veroorzaken, dan moet de dierenarts daar iets aan doen.

Hoe merk je giardia hond?

Hoe kom je erachter dat giardia hond besmet heeft? Als jouw hond aan de diarree gaat en steeds minder levendig is dan is er de kans dat jouw hond giardia heeft. In het begin als jouw hond diarree heeft dan zul jij je nog niet zo’n zorgen maken maar als het langer duurt dan ga jij je afvragen wat er aan de hand kan zijn. Het is belangrijk dat je goed oplet op wat de symptomen van jouw hond zijn.

Hoe loopt de hond giardia op?

Een hond kan giardia oplopen door besmetting, vaak zie je het bij pups die besmet worden in het nest. Ook kan het door ontlasting van andere honden waar giardia in zit. Als jouw hond giardia heeft is hij dus heel erg besmettelijk.

Hoe diagnosticeer je giardia?

Giardia kun je vaststellen door ontlasting te controleren. Als jij ontlasting van 3 dagen lang opvangt van jouw hond dan kan de dierenarts daar een mengsel van maken. Dat mengsel wordt dan getest op giardia, als de test positief is dan heeft jouw hond giardia en moet behandeld worden.

Hoe komt jouw hond van giardia af?

Als jouw hond de diagnose giardia heeft gekregen dan moet hij behandeld worden. De beste manier om jouw hond te behandelen is door hem een speciale ontwormingskuur te geven. Deze dient wel nauwkeurig te worden opgevolgd anders dan heeft het niet voldoende effect en zal de giardia parasiet alsnog overleven in de darmen. Dat zou dan betekenen dat er dan weer opnieuw een behandeling gestart zou moeten worden en dat is natuurlijk heel erg zonde.

Tip: Puurvoordieren.nl