Zit je eraan te denken om een ooglidcorrectie uit te laten voeren? Dan is het goed om te bekijken wat het allemaal inhoudt. Het is namelijk geen operatie die je zomaar laat doen. Daarbij wil je ook altijd verzekerd zijn van goede resultaten. Deze resultaten behaal je alleen als je de correctie door een professional uit laat voeren. Een van de klinieken die jou hierbij kan helpen is ABC Clinic. Maar wat kun je allemaal verwachten van de operatie en hoe zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent? Lees snel verder en ontdek wat je moet weten.

Een ooglidcorrectie voor meerdere doeleinden

Een ooglidcorrectie is een correctie die zowel voor jouw bovenste als onderste ooglid uitgevoerd kan worden. Hierbij is het vaak voor cosmetische doeleinden bedoeld. Het kan namelijk zijn dat jouw ogen naarmate je ouder wordt gaan hangen, waardoor de frisse uitstraling in jouw gezicht verdwijnt. Echter kan dit op den duur ook voor andere klachten gaan zorgen. Zo zal het lastiger worden om te kijken en kun je ook hoofdpijn krijgen. In dit geval gaan er medische redenen aan ten grondslag en kan het na de operatie veel lichamelijke klachten gaan voorkomen.

De volledige behandeling zal doorgenomen worden

Voordat je een ooglidcorrectie uit kunt laten voeren krijg je een kennismakingsgesprek. Hierbij wordt in eerste instantie besproken waarom jij de operatie wilt laten doen en wat je ervan verwacht. Jouw wensen moeten namelijk duidelijk worden. De arts zal hierbij ook gaan kijken naar jouw situatie en wat er mogelijk is. Op basis hiervan worden de uiteindelijke resultaten besproken. Het moet namelijk duidelijk worden wat de realistische uitkomst is, zodat teleurstellingen kunnen worden voorkomen. Daarna wordt het behandelplan opgesteld zodat de behandeling op een goede manier gestart wordt en alles duidelijk zal worden.

Een korte behandeling te vinden

De ooglidcorrectie zelf is een behandeling die niet veel tijd in beslag gaat nemen. Hiervoor wordt een sneetje gemaakt en zal het overtollige vel weggehaald worden. Daarna wordt er een hechting aangebracht zodat alles weer goed bij elkaar gehouden wordt. Je kunt vaak dezelfde dag nog naar huis. Wel is het belangrijk om een goede nazorg te verrichten, zodat ontstekingen kunnen worden voorkomen. Ook ga je na een aantal weken nog een keer terug naar de kliniek, zodat de professional ernaar kan kijken. Zodra het genezen is, zie jij de resultaten en kun je genieten van beter zicht.

De risico’s van de ooglidcorrectie

Ondanks dat een ooglidcorrectie een lichte ingreep is, kan er wel een risico aanwezig zijn. Hierbij gaat het voornamelijk om de risico’s die altijd bij de operaties voorkomen. Denk daarbij aan infecties als er vuil in de wond komt. Door een goede verzorging kun je dit gaan voorkomen. Naast de kans op infecties zullen er niet veel nieuwe risico’s voor gaan komen. Zolang je alles goed in de gaten blijft houden en blijft verzorgen zal er geen probleem overblijven en is alles binnen enkele weken genezen. Jouw gezicht krijgt direct een nieuwe uitstraling door ABC Clinic.