Het is nu nog zomer, maar dat is geen reden om niet vooruit te kijken naar de seizoenen die gaan komen. Over een halfjaar is het weer winter. Ongetwijfeld kijken veel mensen daar nu al  naar uit. Veel zonuren maken, constant zweten en steeds moeten insmeren om niet te verbranden is niet voor iedereen weggelegd. Voor de winterliefhebbers komt het favoriete seizoen langzamerhand dichterbij, al is het seizoen voor velen een lastige periode. De donkere dagen, geringe zonuren en de lage temperaturen vallen immers niet bij iedereen in de smaak.

Ook de kappers in Delft worden regelmatig geconfronteerd met beschadigd haar tijdens de wintermaanden. In de herfst en winter gaat ons haar een zware periode tegemoet, dus het is essentieel dat jij je haar voldoende verzorgt. Om het haar goed te verzorgen tijdens deze maanden deel ik in dit artikel drie tips. 

1.      Antistatische borstel 

Veel personen kampen, tijdens de koude maanden, met statisch haar. Het statische effect ontstaat bij de wrijving van twee oppervlakken, denk bijvoorbeeld aan een kledingstuk en het haar. Bij de wrijving worden de elektronen van het ene oppervlak overgedragen naar de andere. Het haar zal elektronen afgeven aan de kleding, waardoor de elektronen positief worden geladen. De positief geladen haartjes stoten elkaar af, waardoor de haren omhoog gaan staan. Daarbij geldt: hoe lager de luchtvochtigheid, hoe hoger de kans op statische haartjes. Laat de luchtvochtigheid nou net laag zijn in de winter.

2.      Bakje water bij de verwarming

Deze tip vult bovenstaande informatie aan. Door de lage luchtvochtigheid gedurende de winter komt het haar vaak vocht tekort. Dit leidt op zichzelf al tot statisch haar. Door, gedurende de nacht of dag, een bakje water bij de verwarming te plaatsen, zal het water in het bakje verdampen. Hierdoor zal de lucht in de woning vochtiger worden, waardoor het haar minder snel uitdroogt en dus ook minder snel statisch wordt. 

3.      Herstelbehandeling

Het is uiteraard begrijpelijk dat specialisten op het gebied van haarverzorging het beste advies kunnen geven. Daarbij is het vaak ook mogelijk om een persoonlijk advies te ontvangen, waarbij de kapsalon delft bijvoorbeeld ook direct de nodige producten aanbiedt. Zowel de heren- als dameskapper delft staat open voor deze mogelijkheid. Wanneer de bovenstaande tips niet helpen, is het dus altijd nog een goede optie om het advies van een professionele kapper in te schakelen.