Mannen zijn frequent van 2 uitersten. Aan de ene kant kunnen mannen ontzetten hard werken om hun doelen te bereiken. Terwijl aan de andere kant er ook tijd is voor wat ontspanning of een feestje. Het Engelse gezegd ”work hard, play hard” rust immers op een bepaalde waarheid.

Er zijn talloze dingen die mannen doen om te ontsnappen. Of het nou gamen, actiefilms kijken, of sporten is. Ook het consumeren van bepaalde soorten drank zorgt voor ontspanning. En dan hebben we het natuurlijk niet over iets wat men puur koopt om alcohol binnen te krijgen. We doelen dan meer op een speciaalbiertje zoals IPA of rijke whiskey waar men lekker achteroverleunend van kan genieten. Maar welke biertjes zijn momenteel trendy en lekker? Precies dat bespreken we in dit artikel.

Wat is IPA bier

Één van de populairste biersoorten momenteel, is IPA. Maar wat is IPA bier precies? IPA staat voor India Pale Ale. Deze bier staat bekend om de sterke smaak die het vaak heeft. En dat is niet alleen vanwege 1 ingrediënt die overheerst. Er is juist een prachtige balans tussen verschillende smaken bij elke slok. Hierdoor zullen je smaakpapillen zeker genoeg prikkels krijgen, terwijl het ook nog eens lekker ontspant om te drinken met vrienden of alleen.

Er zijn oneindig veel soorten IPA, waarvan enkele zeer populaire die overal ter wereld worden geconsumeerd. Delirium is een aanrader, terwijl ook Dogfish en Two Hearted Ale mensen zeer kunnen bekoren. Al met al is er meer dan genoeg keuze voor elke liefhebber.

Geniet van Belgisch speciaalbier

Hoewel dit niet zozeer trendy is, blijft Belgisch speciaalbier immens populair. In tegenstelling tot bepaalde sterke drank of bier, proef je bij Belgisch speciaalbier de liefde en ervaring die in het maken van deze drank gestopt is. Er zijn talloze soorten speciaalbier uit België, waaronder klassiekers als Leffe, Brugse zot, en Kwak. Ook hebben vele soorten speciaalbier in tegenstelling tot gewone sterke drank of bier, ook geheel eigen wijzes van het biertje consumeren. Denk bijvoorbeeld aan een speciaal bierglas wat bij Kwak wordt gebruikt. In dit artikel hebben we jou verschillende tips gegeven over welke populaire biertjes het overwegen waard zijn. Of je nou voor een IPA wilt proberen of toch voor een speciaalbiertje van onze zuiderburen gaat; voor ieder is er wat wils. Wij hopen je voldoende tips te hebben gegeven en wensen je succes met jouw lekkerste biertje vinden.