Rondreizen Amerika. Dat is zeker mogelijk en je kunt maar liefst 52 staten bezoeken die gezamenlijk de Verenigde Staten worden genoemd. De officiële naam van het land dat zich uitstekend leent voor een mooie rondreis. Het is ook een gigantisch land! Alleen al in de stad New York wonen er net zo veel mensen als in heel Nederland! En dan hebben we het over slechts één stad die je in de VS vindt. Dat is lastig om voor te stellen, toch? New York is overigens niet de mooiste of enige locatie die je in Amerika kunt bezoeken en in onze blog geven we een aantal handige tips voor als je het land wilt bezoeken.

Vergeet niet om bankpassen en creditcards om te zetten

Tijdens rondreizen Amerika moet je natuurlijk ook betalen voor je verblijf, eventueel benzine voor een gehuurde camper of voor eten en drinken. In de VS geldt de munteenheid dollar en je kunt hier dus niet met euro’s betalen. Doorgaans kun je wel bij de meeste winkels en eetgelegenheden betalen met een bankpas of een creditcard. Mits je deze bij de bank hebt laten omzetten naar een internationale betaalkaart. Standaard zijn deze ingesteld voor gebruik in Europa en je moet ze dus omzetten voordat je naar de VS gaat. Je kunt natuurlijk ook altijd bij het grenswisselkantoor je euro’s wisselen voor dollars en het is altijd verstandig om wat contant geld op zak te hebben.

Van glitter and glamour naar de ghetto

In de VS is het contrast tussen de rijken en de armen ontzettend groot. Op vrijwel geen andere plek ter wereld is het zo duidelijk te zien. Tijdens rondreizen Amerika begeef je jezelf op het ene moment in een wereld vol pracht en praal en enkele minuten later begeef je jezelf in achterstandswijken. Hier moet je wel rekening mee houden en je moet ook je route goed uitstippelen voordat je op pad gaat. Vooral in achterstandswijken en ghettos kan het voor toeristen gevaarlijk zijn om hier rond te wandelen.

Rondreizen Amerika? Alles is groter!

Houd je van lekker eten en denk je dat je een kampioen bent in het snacken en het drinken van liters frisdrank? Geloof ons als we zeggen dat je in vergelijking met veel Amerikanen een amateur bent. Alles is daar groter. Van winkels tot aan de menu’s die je in bekende fastfood restaurants bestelt. Een grote beker frisdrank is daar een beker waar je makkelijker met 2 of 3 personen van kunt drinken terwijl een burger zo groot is dat je vaak wel even de tijd nodig hebt om hem op te eten. Met kleding is dat net zo! De maat XXL in de Verenigde Staten is hier een kledingstuk met de maat 3XL of 4XL.

Rondreizen Amerika? Boek op tijd!

Wil je wat geld besparen op rondreizen Amerika? Boek dan op tijd je tickets en verblijf. Als je ver van te voren boekt kun je flink wat kosten besparen en je bent er ook zeker van dat je kunt vliegen en daar kunt slapen. Je kunt natuurlijk ook een last minute aanbieding afwachten, want dan kun je eveneens enorm veel geld besparen op je rondreis. Ondanks dat het risico aanwezig is dat je naast een scherpe aanbieding grijpt. Een andere tip is om bijvoorbeeld toegangsbewijzen voor voorstellingen, attractieparken en andere tijdverdrijven al voor je vertrek online te boeken. Dat kan namelijk ook flink wat euro’s schelen!

Ook voor een rondreis Canada ben je hier bij het juiste adres.