Eén van de vakantiebestemmingen welke door de jaren heen stelselmatig aan populariteit heeft gewonnen zijn ongetwijfeld de Kaapverdische Eilanden. Het moet dan ook gezegd dat deze eilandengroep voor ons Nederlanders heel wat interessante voordelen met zich meebrengt. Om te beginnen kan er bijvoorbeeld worden vastgesteld dat ze terug te vinden zijn op amper 6 uur en 30 minuten van Nederland. Dat is echter niet alles. Daarnaast kan je hier tegen een toegankelijk prijskaartje genieten van een fantastische vakantie. Spreekt dit jou ook wel aan zou je dan ook bijgevolg graag meer willen ontdekken over deze eilandengroep? Dan moet je zeker nog even het restant van de informatie doornemen welke je hieronder op deze pagina aantreft.

Wat zijn de Kaapverdische Eilanden?

Voor Kaapverdië geldt dat het een archipel is welke bestaat uit in totaal tien eilanden. Negen van deze tien eilanden zijn bewoond. Het gaat hierbij onder meer om de bekende eilanden Sal evenals Boavista, Maio, Santiago en ga zo maar door. De eilandengroep kenmerkt zich in eerste instantie door een fantastisch subtropisch klimaat. Rustzoekers hebben de mogelijkheid om te ontsnappen op één van de vele prachtige zandstranden die je hier aantreft. Dit zijn lang niet de enige vakantiegangers die hun hart kunnen ophalen in Kaapverdië. Dit geldt met absolute zekerheid eveneens voor mensen die houden van duiken of het maken van geweldige wandelingen. Dit alles maakt eigenlijk nu al duidelijk dat dit een fantastische bestemming is die je in de praktijk ongetwijfeld een bijzonder fijne vakantie zal opleveren. Zoveel is absoluut zeker.

Een heerlijke bestemming voor watersporters

De Kaapverdische Eilanden staan er in de praktijk om bekend een geweldige bestemming te zijn voor mensen die houden van watersporten. Niet alleen voor duikers is dit een prachtige locatie, wat bovendien ook te denken van de mensen die houden van surfen? Voor zowel het eiland Sal als voor het eiland Boavista geldt dat ze bekend staan als absolute top bestemmingen voor surfers. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat je in de wateren rond deze eilanden ook nog tal van zeedieren kan aantreffen. Het gaat hierbij dan niet alleen om dolfijnen, maar ook om bultrugwalvissen. Hoe dan ook, ben jij ook net als zoveel andere mensen iemand die helemaal weg is van de watersport? Dan zal je tot de vaststelling komen dat een vakantie ondernemen naar de Kaapverdische Eilanden voor jou zeker en vast een absolute aanrader kan zijn.

Een geweldige eilandengroep om op vakantie te komen

De voorbije jaren hebben ontzettend veel reizigers kennis gemaakt met de Kaapverdische Eilanden. Dat heeft deze eilandengroep een aardig toeristisch duwtje in de rug gegeven. Je hebt als vakantieganger sowieso heel wat leuke mogelijkheden die je hier kan benutten. Om te beginnen kan je gewoon lekker vertoeven op de vele stranden die hier voorhanden zijn. Echter zijn er absoluut ook leuke uitstappen te maken. In het bijzonder voor mensen die houden van wandelen zijn er in Kaapverdië tal van prachtige routes die je kan afleggen die absoluut meer dan de moeite waard zijn. Hoe dan ook, als je deze eilanden nog niet hebt bezocht zou het zomaar de moeite waard kunnen zijn om daar in het komende of één van de volgende jaren verandering in te brengen.