Echte liefhebbers willen alleen hun Apple laten repareren door de beste specialist. Apple produceert kwalitatieve, innovatieve en eigenzinnige producten waar gebruikers gek op zijn. Het gebeurt niet zo vaak dat deze defect raken, maar als jouw iPhone, iPad of MacBook toch gebreken vertoont, dan wil je daar zo snel mogelijk wat aan doen. Na een beetje onderzoek zie je dat er in jouw regio voldoende specialisten zijn waarbij je je Apple kunt laten repareren. Gebruik daarna het onderstaande stappenplan om uit die selectie de beste te kiezen.

1.      Je Apple laten repareren door een erkende specialist

Allereerst kies je alle Apple Authorised Service Providers uit en laat je de rest vallen. Deze specialisten zijn namelijk door Apple zelf als de beste erkend om hun eigen producten te repareren. Om dat voor elkaar te krijgen moet de reparateur aan een aantal hele strenge eisen van Apple zelf voldoen. Met een erkend bedrijf weet je dus dat je je Apple laten repareren door iemand die door het merk zelf voldoende vertrouwd wordt om dat te doen. Deze kent de apparatuur, gebruikt alleen originele onderdelen en heeft zelf ook contact met Apple. Blijkt dan later dat deze specialist je toch niet goed bevalt, dan kun je je klacht bij Apple zelf neerleggen.

2.      Alleen de beste dienstverlening

Met een erkende specialist weet je dat jouw product vakkundig wordt gerepareerd en dat er originele onderdelen gebruikt worden als je daar je Apple laat repareren. Om je gerust te stellen dat dit goed gebeurt, kijk je naar de dienstverlening. Welke specialisten gaan een stapje verder om je goed te helpen? Je kunt dan denken aan een kosteloze ophaal- en brengservice voor als je je werk niet kunt verlaten om naar de winkel te gaan. Ook is het goed als de specialist niet zomaar overgaat op de reparatie, maar je eerst een offerte stuurt. Je kunt dan zelf bepalen of je je Apple laten repareren wilt of dat je beter een nieuwe koopt. Als laatste is het in de huidige situatie niet verkeerd als er aandacht besteed wordt aan Covid en daar de juiste maatregelen voor worden getroffen. Kies een specialist die je Apple producten ontsmet voordat je ze terug krijgt en die een contactloze overhandiging kan regelen.

3.      Zoek de klantenrecensies op

Als laatste controlepunt neem je de klantenrecensies erbij. Erkenningen, certificeringen en keurmerken vertellen je dat onafhankelijke professionele partijen de specialist hebben goedgekeurd, maar je leert er niet van hoe het echt is om je Apple te laten repareren bij deze specialist. Van voorgaande klanten leer je over de kwaliteit van dienstverlening, over de snelheid van de reparaties, over hoe de medewerkers met hun klanten omgaan en over hoe deskundig ze zijn. Na deze stap heb je vast nog maar een paar specialisten over waarbij je je Apple laten repareren kunt. Maak je keuze en je apparatuur is in goede handen.