Tegenwoordig zijn er veel verschillende mogelijkheden voor het vinden van een kinderstapelbed. Dat is uiteraard niet zonder enige reden. Een kinderstapelbed is namelijk heel leuk voor je kinderen en is daarnaast ook nog eens ruimtebesparend. Je kunt de ruimte onder een hoogslaper heel vrij inrichten en je kunt het eenvoudig omtoveren tot een speelhoek of studiehoek voor je kind. Heel slim en heel handig. Waar moet je nu precies op letten als je besluit een stapelbed aan te schaffen? Een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden.

Veiligheid bij een kinderstapelbed is het belangrijkste van allemaal

Zal vanzelfsprekend klinken, maar de veiligheid bij een stapelbed voor je kinderen is het belangrijkste waar je rekening mee moet houden. Je moet er rekening mee houden dat je kind bij een stapelbed een stuk hoger van de vloer slaapt dan bij een normaal bed. Daarom is het aan te raden om bij het aanschaffen van een nieuw kinderstapelbed te kijken of de constructie veilig en stabiel genoeg is. Daarnaast wil je een stapelbed kiezen met een speciale uitvalbeveiliging. Met zo’n speciale beveiliging slaapt je kinder of kinderen altijd veilig.

Niet te vroeg beginnen met een kinderstapelbed

Het kan zijn dat je kind al vroeg om een stapelbed begint te vragen. Dat is heel leuk, maar uit veiligheidsredenen kun je beter niet te vroeg beginnen met een kinderstapelbed te plaatsen. De reden is omdat jonge kinderen vaak onrustig slapen en daardoor kan het vallen van het bed vergroot worden. Advies is om je kinderen vanaf zes jaar in een stapelbed te laten slapen. Zo voorkom je ongelukken. Is je kind nog geen zes jaar dan kun je kiezen voor een kinderbed.

Zorg voor genoeg ruimte verschil tussen matras en plafond

Je kind vindt het ontzettend leuk om op een bepaalde hoogte te gaan slapen bij een kinderstapelbed. Want hoe hoger, de meer ruimte er is. Let op dat er minimaal 75 centimeter ruimte is tussen het matras en het plafond. Met deze ruimte zorg je ervoor dat je kind normaal rechtop kan gaan zitten zonder de hoofd te stoten aan het plafond.

Maak de keuze uit een juist matras met goede dikte

Uiteraard wil je dat je kind zich comfortabel in het bed voelt. Daarom is het ook belangrijk om na te denken over welk matras je precies wilt hebben voor je kind bij een kinderstapelbed. Het kiezen van een goed matras zorgt voor een stukje comfort, maar ook dat je kind een betere nachtrust krijgt en daardoor overdag veel meer energie. Bij een stapelbed is het oppassen bij de dikte van het matras. Elk bed heeft namelijk een maximaal dikte van een matras. Dit is om te zorgen dat de uitvalbeveiliging goed z’n werk doet. Daarom is het aan te raden om dit altijd even op te zoeken als je een matras gaat aanschaffen bij PETIT PUK.