Wanneer je hebt besloten om PVC vloeren in huis te nemen, dan is het goed om eens te bekijken welke kanten je allemaal op kunt. Door de jaren heen is de keuze waar het gaat om kleur en vorm steeds ruimer geworden. Het gaat dan niet alleen om het verschil tussen stroken en tegels. Juist ook de vormgeving en de kleur heeft een flinke vlucht genomen. Daardoor heb je meer opties dan ooit om het allemaal precies zo te maken als jij mooi vindt. Het is dus ook goed om dat eens voor jezelf uit te zoeken.

Veel geliefde opties mogelijk

Er zij verschillende opties zeer geliefd als het om PVC vloeren gaat. Vooral de verschillende soorten die passen bij de trendy looks van tegenwoordig zijn populair. Denk aan de houtlook. Of je nu houdt van een oude houten vloer, of juist van het moderne en gepoetste hout. Met PVC is dit allemaal na te bootsen. Waarbij je de nadelen van hout niet ervaart en de voordelen van PVC juist als bonus erbij krijgt. Dit is misschien wel de bekendste vorm. Er zij echter nog heel veel mogelijkheden die de moeite meer dan waard zijn.

Kiezen voor visgraat

De PVC vloeren met het visgraatmotief zijn ook heel populair. Dat komt door de opvallende look die je ermee neer kan zetten. Er zijn veel verschillende soorten van. Het is bij lange na niet zo dat je alleen maar aan de klassieke houtlook vastzit. Het is juist zo dat er allerlei kleuren en tinten zijn. Dat maakt het alleen maar gemakkelijker om iets te vinden wat op jouw maat gesneden is. De vele soorten vloeren die er zijn kan je allemaal bekijken en met elkaar vergelijken. Zo vind je wat je leuk vindt staan. Dit geeft een goed gevoel.

Hele andere opties verkennen

PVC vloeren zijn ook met hele andere dessins te krijgen Ook de look van plavuizen nabootsen is bijvoorbeeld heel populair. Daarvoor kijk je niet alleen naar de kleur en de structuur, maar zeker ook naar de vorm. Voor het nabootsen van plavuizen is het immers wel heel aantrekkelijk om te kiezen voor de PVC tegel. Dit maakt de look alleen maar sterker. Het leuke is ook dat ze gemakkelijk te leggen zijn waardoor je dus veel mogelijkheden hebt om te variƫren. Zo maak je een eigen ontwerp ermee. Dit ziet er nog strakker uit dan.

Altijd de juiste afmetingen

Welke vorm je ook kiest voor de PVC vloeren, een voordeel is dat altijd de juiste formaten mogelijk zijn. Dat komt doordat zowel de stroken als de tegels in verschillende afmetingen te krijgen zijn. Met als voordeel dat je dus nergens aan vast zit en je gewoon je eigen kant op kan gaan ermee. Dat maakt het leuk om zelf een ontwerp te maken. Wat je ook kiest, het is altijd zo dat je er de natuurlijke look die je met andere materialen krijgt gewoon mee kunt nabootsen. Dat is juist het voordeel van de vele verschillende maten en afmetingen.

Bron: LAB21