Wanneer een woning leeg moet worden gehaald omdat deze geheel kaal moet worden opgeleverd, of in het geval van een overlijden is een woningontruiming nodig. Je kunt dit zelf of met behulp van familie doen, maar het is een karwei dat behoorlijk arbeidsintensief is en bovendien veel tijd kost. Daarom besteden mensen dit vaak uit aan een professioneel bedrijf.

Deze vakkundige ontruimers weten precies hoe ze efficiënt de inboedel kunnen weghalen, en waar de spullen naartoe kunnen. Dat is handig want soms komt er spoed aan te pas en is het belangrijk dat de klus in enkele dagen gebeurt. Ontdek in dit artikel hoe zo’n ontruiming precies werkt. 

Hoe gaat de woningontruiming in zijn werk? 

Het ontruimingsbedrijf komt als eerste langs voor een bezichtiging of beoordeelt met foto’s wat de exacte werkzaamheden worden. Ook vindt er een globale taxatie van de inboedel plaats, waarin beoordeeld wordt welke spullen nog wat waard zijn. Het doel is om zo veel mogelijk her te gebruiken en zo weinig mogelijk spullen weg te gooien. 

De waardevolle spullen worden opgekocht en de opbrengst hiervan kun je aftrekken van de kosten voor de ontruiming. De spullen die minder waard zijn worden naar een kringloop of goed doel gebracht, en de echte kapotte spullen naar het grofvuil. Dit alles gebeurt in goed overleg met de eigenaar. Als de taxatie klaar is wordt er een planning gemaakt.

Elke woningontruiming verloopt weer iets anders, het verschil zit hem meestal in de soort woningontruiming.

Snelle en efficiënte werkwijze en zorgvuldige afhandeling

De ontruimers werken efficiënt omdat ze elkaar in ploegen afwisselen. Zo kan er in korte tijd veel gebeuren en kan er ook een spoed ontruiming worden gerealiseerd. Hiervoor betaal je wel een extra toeslag, maar je bent zeker dat de woning op tijd leeg kan worden opgeleverd.

Omdat het gaat om kostbare spullen, of dingen met emotionele waarde, is het uiteraard vaak belangrijk voor de eigenaar of nabestaanden dat het ontruimingsproces respectvol en zorgvuldig gebeurt. Je kunt rekenen op een team van ervaren en betrokken ontruimers die begrip hebben voor de situatie.