Je interieur een nieuwe uitstraling geven hoeft niet meteen met een grondige renovatie. Een andere kleur op de muur of een behangetje kunnen al voor verrassende effecten zorgen. Of maak een statement met een behangcirkel op de muur. Voordat je met behanglijm en een kwast aan de slag gaat, lees eerst deze blog om te lezen wat de mooiste behangcirkels zijn.

Een geometrisch patroon

Met een behangcirkel op de muur creëer je een soort kader die een bepaalde hoek in de ruimte afbakent. Wil je bijvoorbeeld een cirkel op de muur naast de eettafel, dan zorg je op een heel speelse manier voor een eethoek die apart staat van de rest van de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een geometrisch patroon met cirkels of driehoeken. Het lijnenspel dat de geometrische patronen aftekent, heeft een heel speels effect. En je blijft er maar naar kijken. Zeker als er diepte wordt gecreëerd door schaduwtinten, lijkt het alsof je blik in een tunnel verdwijnt.

Natuurlijke landschappen op de behangcirkel

Een heel andere behangcirkel die minstens zo mooi is, is een cirkel met een natuurlijk tafereel erin. Bijvoorbeeld prachtig landschap van een droomplek waar je ooit eens heen wilt. Terwijl je naar het Bountystrand tuurt dat op de cirkel is afgebeeld, droom je langzaam weg naar een zorgeloze en ontspannen vakantie aan het strand. En ben je meer een persoon van de wintersport, wat dacht je dan van een bijzondere natuurfoto van een bergenlandschap waarin de besneeuwde toppen je bijna in de behangcirkel trekken.

Close ups van het landschap

Met een uniek landschap aan de muur kun je thuis heerlijk wegdromen. Maar een mooie behangcirkel kun je ook invullen met een detailfoto. Diezelfde natuurlijke elementen die je in het landschapsportret ziet kun je ook in een scherpe close up laten afdrukken. Bijvoorbeeld die prachtige schelpen die je op het Bountystrand vindt. De kleuren en het reliëf van de schelpen zorgen voor een bijzonder samenspel op de behangcirkel. Je raakt niet uitgekeken op de prent en hoe langer je ernaar kijkt, des te meer nieuwe details je ontdekt.

Behangcirkels met dierenportretten

De mooiste behangcirkels in je interieur moeten op z’n minst dieren bevatten. Een populair onderwerp waar je niet op uitgekeken raakt. Laat bijvoorbeeld een groot portret van een leeuw afdrukken of een unieke plaat van tropische vogels. De behangcirkel aan de muur wordt niet alleen een enorme eyecatcher, het brengt ook veel sfeer in warmte in huis. Zeker als je een behangcirkel van formaat op de muur aanbrengt vol haarscherpe details. Die maakt echt indruk in huis.

Een Hollands meesterwerk

Het laatste onderwerp dat zeker een plek verdient in de mooiste behangcirkel is een beroemd schilderwerk uit de Nederlandse kunstgeschiedenis. Alle prachtige werken die je in het Rijksmuseum aantreft, wil je toch bij jou aan de muur hebben?

  • De Nachtwacht van Rembrandt
  • De Sterrennacht van Van Gogh
  • Kinderen der zee van Jozef Israëls
  • Het Melkmeisje van Vermeer

En het bijzondere is dat je het schilderwerk in een ronde vorm kunt laten afdrukken, waarmee je een ongebruikelijke versie van deze beroemde kunstwerken krijgt. Maar toch zorgt die ronde vorm van de behangcirkel voor een ontzettend verrassend effect. En opnieuw, je raakt niet uitgekeken op de veelheid aan scherpe details in de werken. Waar jij jouw behangcirkel ook mee invult, de vorm en het formaat zorgen op zichzelf al voor een boeiend effect. Dit statement in huis maakt echt het verschil. En in plaats van een avond tv staren, kijk jij naar de prent waar je niet op uitgekeken raakt.