Waar gewerkt wordt moet gepland worden. Want zoals elke ondernemer weet: een overzichtelijke planning geeft rust. Wil jij zo efficiënt mogelijk werken met je team en meer inzicht in planning, projecten, beschikbaarheid en capaciteit? Met een online planning tool werk je aan een efficiënte inrichting van jouw bedrijfsprocessen.

Wat is een online planning tool?

Een online planning tool helpt je bij het maken en managen van de planning en uitvoering van projecten. Een planningstool biedt ondersteuning bij het in kaart brengen van interne activiteiten zoals personeelsplanning, urenregistratie en communicatie rond projecten. Doordat de planningsoftware verschillende functionaliteiten samenbrengt in één online omgeving, is het eenvoudig om een realistische planning te maken. Hiermee heb je real-time overzicht van alle projecten en krijg je achteraf inzicht in de daadwerkelijke urenbesteding.

Voordelen van werken met een planningstool

Het belangrijkste voordeel van werken met een online planning tool is de mogelijkheid om alle bedrijfsprocessen goed op elkaar af te stemmen. Alle informatie rondom projecten is verzameld in een online omgeving, die real-time wordt bijgewerkt. Door de actuele informatie kunnen teams sneller en efficiënter werken. Iedereen die betrokken is bij een project weet precies wat de actuele stand van zaken is. Loopt er onverwacht iets uit, dan bespreek je dit direct met het team en de klant en zie je door de planning welk effect de uitloop heeft op andere projecten.

Kies je voor planningsoftware met rapportagefuncties en urenregistratie, dan krijg je extra data om je teams op te sturen en bedrijfsprocessen te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan inzicht in budget versus bestede uren, productiviteit en declarabiliteit, maar ook aan een capaciteitsplanning waardoor duidelijk is hoeveel procent medewerkers of teams zijn ingepland. Door deze data te analyseren, ontdek je of je een project voor het juiste aantal uren hebt verkocht, of je voldoende winstgevend bent en je afspraken voldoende kunt nakomen. Gebruik deze inzichten om klantrelaties en teamprestaties te optimaliseren.

Alle voordelen van online plannen op een rij:

√ Een goede planning geeft rust
√ Voorkom fouten door real-time inzicht en overzicht
√ Verbeter communicatie met teams en klanten
√ Data geeft inzicht om bedrijfsprocessen te verbeteren

Welke soorten planningstools zijn er?

Bedrijfssoftware is verkrijgbaar in verschillende oplossingen. Wij zetten de belangrijkste oplossingen voor online plannen binnen jouw bedrijf voor je op een rij:

• Best-of-breed
Een best-of-breed-oplossing richt zich op één specifiek bedrijfsproces. De kracht van deze tools is dat zij voor de planning tot de absolute top behoren. Het nadeel van best-of-breed is dat de software een oplossing biedt voor slechts één onderdeel; het is mogelijk niet goed te integreren met je urenregistratie, facturatie of CRM.

• ERP (maatwerk)
Een ERP-oplossing is een unieke totaaloplossing voor jouw bedrijf. De oplossing wordt geheel op maat van de processen van een organisatie ontwikkeld, zodat het ERP-systeem maximaal voldoet aan alle wensen en eisen. Deze online planning tool is de meest kostbare van alle beschikbare oplossingen, omdat iedereen in het bedrijf hiermee kan werken; van projectteams tot de salarisadministratie.

• All-in-one
All-in-one software is, zoals de naam al zegt, een oplossing waarbij in één pakket alle bedrijfsprocessen geïntegreerd zijn. De software is gestandaardiseerd op basis van best practices; je hoeft deze alleen nog maar in te richten op basis van jouw wensen. Van CRM tot urenregistratie en van projectmanagement tot facturatie; een all-in-one tool brengt alle bedrijfsprocessen samen in een bedrijfsbreed en gebruiksvriendelijk softwarepakket.

De online planning tool van Simplicate

Ben jij overtuigd van de voordelen en toegevoegde waarde van een online planning maken met een planningstool? Met de online planning tool van Simplicate heb jij grip op jouw bedrijfsprocessen, workflows en projecten. De planningsoftware van Simplicate is een alles-in-één-oplossing, waarmee je eenvoudig en real-time inzicht en overzicht krijgt in jouw planning.

√ Overzicht van taken en medewerkers
Krijg direct inzicht in taken van medewerkers en geef jouw klanten de aandacht die zij verdienen. Op elk moment. Simplicate zorgt voor rust en overzicht binnen jouw organisatie.

√ Complete capaciteitsplanning
Profiteer van flexibel plannen en controleer de capaciteitsplanning in een handig dag-, week-, of maandoverzicht. Door het opbouwen van toekomstig inzicht kun je snel schakelen in geval van over- of ondercapaciteit.

√ Urenregistratie
Medewerkers schrijven via de online planning tool van Simplicate eenvoudig uren op projecten. Hiermee heb je real-time overzicht van gemaakte uren en het projectbudget. Door deze transparante functie voor budgetbewaking overschrijden teams tot wel 50% minder vaak het budget.

√ Gekoppeld aan facturatie
Vergeet nooit meer een factuur te sturen. De geschreven uren staan automatisch voor je klaar als conceptfactuur. Dankzij deze integratie factureren bedrijven tot 85% sneller.

Een online planning maken? Vraag een demo aan!

Wil jij meer weten over een online planning maken en ben je benieuwd hoe de online planning tool van Simplicate jouw organisatie efficiënter laat werken? We laten je graag zien hoe je werkt aan haalbare deadlines en je winstgevendheid en declarabiliteit vergroot. Vraag nu een vrijblijvende demo aan en ontdek hoe Simplicate jou inzicht in projecten, planning en capaciteit geeft.